Függönyök

Egy jól megválasztott függöny barátságosabbá, meghittebbé teheti otthonunkat.

 

  • Fényáteresztő függönyök

A fényátersztő függönyöknek két fő, ismert típusa van, az organza és a voile, őket követik ezek keveréke.

Az organza anyaga 100%-ban áterszti a fényt, színtől függetlenül. Üvegszálas szövésének köszönhetően könnyebben gyűrődnek és sérülékenyebbek is, de csillogásuk mindenért kárpótol.

A voile anyag sűrűbb szövésének köszönhetően kevésbé fényáteresztő, olyan lakásokba ajánljuk, ahol egy fényátersztő függönnyel szeretnének elbújni a kíváncsi tekintetek elől és nagy terek, illetve ablakok állnak rendelkezésünkre.

Ízelítő a fényátesztő függönyeinkből:

                          

 

  • Sötétítő függönyök

A sötétítő kiválasztásakor tekintetbe kell vennünk, hogy valóban sötétíteni szeretnénk, vagy csak dekor jelleggel használnánk. Dekor esetén kisebb az anyagszükséglet, így akár egy egészen exkluzív anyagot is választhatunk, mivel csupán díszítő funkciót tölt be a függöny. Sötétítés esetén is két választásunk van. A legtöbb anyag, színtől függően a fény 25-75%-át visszaverik. De mi van akkor ha én teljes sötétséget szeretnék? A gyártók erre is gondoltak.

Kifejlesztették az úgynevezett black out anyagot, amely a fény 100%-át visszaveri és nem utolsó sorban hőszigetelő is, így nemcsak a későn kelőknek és a mozihatást kedvelőknek áldoz, hanem a fűtésszámlát is megrövidítheti, hiszen a függöny télen fűt, nyáron hűt. És ráadásul nem kell mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk miatta. Napjainkban már ez is kapható a szivárvány minden színében, korosztályonként változó mintákkal és motívumokkal. Ha több évre előreláthatóan szeretnénk megválasztani a függönyt, akkor érdemesebb a black outot választani a vászonhatású, szintén fényvisszaverő hatású natúr sötétítőkkel szemben, mivel a nap a black out függönyökre nincsen káros hatással, míg a natúr anyagot két nyár elteltével sajnos a nap foga megrágja, fakóvá és színtelenné válhat.

Ízelítő a sötétítő függönyeinkből:

                     

  • Római roló (Raffroló)

A római roló függőlegesen mozgatható függöny. Leengedve kisimul az ablak előtt, felhúzáskor vízszintesen lapolva gyűjti össze az anyagot. A római roló készülhet sötétítő anyagból vagy fényáteresztő anyagból, bármelyiket is választjuk, esztétikai szempontokat is figyelembe kell venni az anyagválasztásnál. Minimál stílusú otthonokban nagyobb, hangsúlyosabb mintát is választhatunk, a klasszikus lakásbelsőkben az egyszínű, a kisebb minta illik a római roló egyszerűségéhez.

Római rolók:

                 

 

  • Panelfüggöny vagy lapfüggöny

A lapfüggöny nem csak esztétikus, de rendkívül praktikus is. Akár térelválasztóként is funkcionálhat. Ezt a függönyözési megoldást mind a modern mind minimál stílusú otthonokban ajánljuk. Szakít a hagyományos függöny megoldásokkal, izgalmas tereket hozva ezzel létre. Ideális széles ablakok valamint teraszajtók árnyékolására is. A panelek változó szélességűek lehetnek, anyaguk, színük, bátran variálható.

A lapfüggöny paneljeit oldalirányban lehet egymás mögé tolni az üvegfelület előtt. A textil kifeszítve lóg a nyílászáró előtt, alul pedig egy súly húzza le és merevíti az anyagot.

Panelfüggönyök:

           

 

  • Sávroló

A sávroló egy különleges árnyélolástechnikai megoldás. Egyszerűsége miatt igen kedvelt a minimál stílusú lakásoknak. A textil felületén a fényáteresztő és a sötétítő csíkok váltakoznak. A két sáv mozgatásával lehet a beáramló fényt szabályozni. Lakások, irodák valamint intézmények praktikus és esztétikus belső árnyékolására alkalmas.

Sávrolók:

           

 

  • Vitrázsfüggöny

Klasszikus megoldás a konyhánkban. A belátást csak részben akadályozó, a fél ablakot szabadon hagyó, pálcára vagy rúdra fűzhető rövid függöny. Érdemes újra felfedezni ezt a kicsit homályba veszett megoldást, hiszen a gyártók egyre szélesebb választékot kínálnak a vevői igényekhez igazodva.

Ízelítő vitrázs kínálatunkból:

                 

 

webáruházak készítése

ANIKÓ függöny, karnis és lakáskiegészítő © 2024